Iran: 'Ovo je kraj Izraela!'

5
Hina
Iran: 'Ovo je kraj Izraela!'
Foto: Anadolija / Ebrahim Raisi

"Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima - danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela", izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsjednik.

Prije dva dana vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze mora "odmah" prestati.

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa podršku Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. oktobra ubivši 1300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj historiji zemlje.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

"Niko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave... bombardiranje Gaze mora odmah prestati", rekao je Hamenei skupini studenata u Teheranu. "Svijet svjedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi", rekao je uz povike: "Smrt Izraelu!"

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim valom otpora ako njegova "zvjerstva" ne prestanu u Gazi, citirali su zamjenika zapovjednika iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. "Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastavit će se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskorijeni s karte svijeta", rekao je Ali Fadavi.

Dešavanja na Bliskom istoku možete pratiti uživo na slijedećem LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije