Indija: Drugi silovatelj u kritičnom stanju u zatvoru

Radiosarajevo.ba
Indija: Drugi silovatelj u kritičnom stanju u zatvoru

 

Mladić osumnjičen za kolektivno silovanje studentice u New Delhiju u decembru 2012. hospitaliziran je u "kritičnom stanju" nakon što su ga napali zatvorenici - izjavio je u srijedu njegov advokat.

Ram Singh, drugi osumnjičeni, pronađen je mrtav u ćeliji u martu. Prema zatvorskim vlastima, ovaj 34-godišnji mladić se objesio komadima odjeće zavezanim jednim za druge. Njegova porodica i advokat pretpostavljaju da se radilo o ubistvu. 

„Dvadesetogodišnji Vinay Sharma hospitaliziran je u utorak u glavnom indijskom gradu kad je počeo da povraća krv“, izjavio je za AFP A.P. Singh. „Povraćao je krv i imao jaku groznicu. Imao je bolove u grudima. U kritičnom je stanju.“

Pet mladića i jedan 17-godišnji maloljetnik, podsjeća novinska agencija Fena, silovali su, tukli i mučili željeznom šipkom u autobusu 23-godišnju studentkinju, a zatim je, zajedno s njenim mladićem, izbacili na ulicu. 

Studentica je prebačena u bolnicu u Singapuru i nakon nekoliko hirurških operacija u Indiji umrla je 29. decembra.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije