Incident u Vatikanu: Autom proletio u palaču, policija pucala da ga zaustavi

1
Radiosarajevo.ba
Incident u Vatikanu: Autom proletio u palaču, policija pucala da ga zaustavi
Foto: Printscreen / Vatikanska gradska palača

Nepoznati muškarac je automobilom probio vatikansko osiguranje u četvrtak navečer, probivši se kroz vrata grada-države i stigao do središnjeg dvorišta Apostolske palače prije nego što se predao policiji, saopćila je vatikanska pres služba.

Kako prenosi The Guardian, muškarac koji je uhapšen zbog ovog djela je osoba sa mentalnim poteškoćama.

Pored toga, naveli su kako su zaštitari pucali u gume automobila, ali da to nije bilo dovoljno da bi se automobil zaustavio.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Nakon što je automobil stigao do dvorišta San Damaso Apostolske palate, vozač je izašao i odmah je uhapšen. Vatikan je saopćio da se radi o muškarcu koji je ima oko 40 godina, te da je bio u "ozbiljnom psihofizičkom stanju". On je zadržan u vatikanskoj kasarni.

Na svu sreću, za vrijeme incidenta papa Franjo se nalazio na drugom kraju Vatikana, te nije rezultirao povrijeđen.

Podsjetimo da ovo nije prvi put da je neko sa psihijatrijskim problemima izazvao nered u Vatikanu. Tokom mise na Badnje veče 2009. godine, žena je preskočila barikadu bazilike Svetog Petra i pokušala da napadne papu Benedikta XVI. Papa nije povrijeđen, iako je kardinal koji je hodao u povorci slomio kuk zbog nastale gužve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije