Ima li kraja: Dvije masovne pucnjave u SAD, ima mrtvih

1
Radiosarajevo.ba
Ima li kraja: Dvije masovne pucnjave u SAD, ima mrtvih
Foto: Twitter / Američka policija

U dvije odvojene masovne pucnjave koje su se u posljednja 24 sata dogodile u SAD ubijena su dva tinejdžera.

Prva se pucnjava dogodila u restoranu na obali Meksičkog zaljeva u petak navečer, saopćila je lokalna policija.

Do pucnjave je došlo nešto prije 23 sata po lokalnom vremenu u restoranu u Ocean Springsu, istočno od Biloxija. Policajci su pronašli sedam žrtava pucnjave na mjestu događaja, uključujući tinejdžera koji je preminuo od zadobivenih povreda, rekao je kapetan policije Ocean Springsa Ryan LeMaire.

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

Policija je žrtvu identificirala kao 19-godišnjeg Chasea Harmona iz savezne države Mississippi. Preživjele žrtve prevezene su u lokalne bolnice na liječenje, dodala je policija koja nije iznijela detalje o stepenu njihovih povreda. U ovom trenutku nema osumnjičenih.

Druga se pucnjava dogodila na maturskoj zabavi u Houstonu u Teksasu. Nekoliko tinejdžera bilo je na maturskoj zabavi u ranim jutarnjim satima, a hitci su ispaljeni oko 1.30 sati, navodi se u saopćenju ureda šerifa okruga Harris.

Ustrijeljen je 16-godišnji mladić kojeg medicinsko osoblje nije uspjelo spasiti na mjestu događaja te je preminuo od zadobivenih povreda. Policija nije dala podatke o osumnjičenom u ovom slučaju. Pucnjava se dogodila u rezidencijalnoj četvrti Copperbrook u Houstonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije