Petogodišnjak se suprotstavio naoružanim napadačima: Htio sam zaštititi mamu

0
Radiosarajevo.ba
Petogodišnjak se suprotstavio naoružanim napadačima: Htio sam zaštititi mamu
Foto: Screenshot / Tamika Reid i njen sin

Petogodišnji dječak gledao je četvoricu provalnika koji su upali u porodičnu kuću, i to naoružani.

Prijetili su njegovoj majci i odlučio im se hrabro suprotstaviti onim što je imao na raspolaganju, svojim autićima.

Sve se desilo u SAD, u Indiani.

Objavljen je i snimak na kojem se vidi maleni David Johnson kako "lansira" igračkice na napadače s kapuljačama na glavi i pištoljima.

Ova porodična drama odvijala se oko 10.30 asti 30. septembra, dok je dječakova majka Tamika Reid peglala odjeću u svojoj kući u South Bendu, a David se igrao u blizini.

Na snimkama s kućnog nadzora mogu se vidjeti muškarci kako ulaze u sobu i osvrću se uokolo prije nego što su ženu silom ubacili u drugu sobu.

Međutim, maleni David se osvrće oko sebe i potom podiže autiće i baca na jednog od naoružanih.

Bez odustajanja, petogodišnjak muškarca, a zatim se "obrušava" na drugog koji drži pištolj, hvata ga za ruku i pokušava da ga odvuče od majke.

U razgovoru za novinski kanal WSBT, Reid je svog petogodišnjeg sina nazvala svojim "herojem" i rekla da je čula pucnjeve prije nego što su muškarci uletjeli u njen dom.

U tom je momentu ona peglala, pripremajući odjeću za početak dana.

Reid se prestrašila da bi se nešto moglo dogoditi njezinoj djeci tokom incidenta i samo je geldala kako da ih izvuče iz kuće prije nego što ih napadači povrijede, a maleni hrabri dječak je kazao da je samo želio zaštititi majku, piše Newsweek.

Policija je na svojoj Facebook stranici objavila snimke s kućnog nadzora u nadi da će pronaći napadače, koji su otišli ne uzevši ništa.

Policija South Benda zamolila je ljude da podijele snimak i jave se ako imaju informacije o tome ko su napadači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije