Hrabri dječak spasio porodicu od bande naoružane mačetama

Radiosarajevo.ba
Hrabri dječak spasio porodicu od bande naoružane mačetama
Kamere su snimile trenutke kad je hrabri dječak pobjegao iz kuće, koju su napali mačetama naoružani provalnici, kako bi potražio pomoć.

Jedan od provalnika prijetio je nožem dječakovoj majci tražeći šifre za otključavanje smartphonea i tableta, a prijetio je da će je ubiti.

Snimak iz Ilforda u istočnom Londonu zabilježio je kako majka troje djece moli naoružane provalnike da poštede najstarijeg sina kojeg su vukli po stanu prijeteći mu nožem, prenosi Daily Mail.

Kćerka tinejdžerka zaključala se u toalet, ali je čula vriske svoje majke koja je molila za milost jer su provalnici posjekli nožem najstarijeg sina kako bi iznudili što su htjeli.

“Bilo je kao u horor filmu, paničila sam ali sam uspjela pozvati tetku koja je obavijestila policiju,” rekla je kćerka Evening Standardu.

Snimak prikazuje i najmlađeg sina (11) koji je istrčao iz kuće i panično alarmirao komšije koji su pritekli u pomoć i pozvali policiju.

Maskirani provalnici ukrali su 800 funti, zlato i laptope, te ključeve Range Rovera, a za porodicu je najbolniji bio gubitak porodičnih fotografija koje su bile na kompjuterima.

Banda se sastojala od dva bijelca i tri crnca koji su bili obučeni u tamnu odjeću i pobjegli su s mjesta zločina u dva vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije