Horor u zoološkom vrtu: Lavica pojela svoje tek okoćene mladunce

Radiosarajevo.ba
Horor u zoološkom vrtu: Lavica pojela svoje tek okoćene mladunce
Foto: Zoo Leipzig / Lavica sa tek okoćenim ljubimcima

U zoo vrtu u Leipzigu dogodilo se čudo. Lavica je na svijet donijela dva mladunca, a tako nešto nije se dogodilo petnaest godina u njihovom zoološkom. Osoblje je slavilo i radovalo se ovoj prinovi te je pomno promatralo lavicu koja se, po njihovim riječima, prema svojim bebama ponašala poput svake majke. Nisu primijetili ništa čudno, a onda se dogodilo nešto užasno.

Treći dan nakon što ih je donijela na svijet, lavica je pojela oba mladunca. Glasnogovornik zoo vrta na Facebooku je napisao da su svi zaposlenici u šoku zbog incidenta za koji nemaju objašnjenje. Oglasili su se i stručnjaci.

Jedni kažu da su mladi vjerojatno bili bolesni pa ih je zbog toga majka pojela, no kako su završili u njezinoj utrobi, nemoguće je obaviti obdukciju. Drugi govore da se ovakve stvari događaju usred stresa te okrivljuju za sve zoo vrt i uvjete u kojima se nalazi lavica, odnosno kao glavni razlog navode život u zatočeništvu. Treći govore kako stres može biti uzrok ove nesreće, no tvrde da se isto može dogoditi i u divljini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije