Horor u SAD-u: Lagala da je fotografkinja, drogirala majku i pokušala joj ukrasti bebu

Radiosarajevo.ba
Horor u SAD-u: Lagala da je fotografkinja, drogirala majku i pokušala joj ukrasti bebu
Foto: CNN / Policija na mjestu događaja

Neimenovana 38-godišnjakinja iz Washingtona (SAD) uhapšena je jučer, zajedno s 16-godišnjom kćerom, pod optužbom da se pretvarala da je fotografkinja novorođenčadi, te je drogirala mladu majku i pokušala joj ukrasti bebu, saopćila je tamošnja policija.

CNN javlja da je istraga počela nakon što je jedna žena (njen identitet također nije otkriven, op.pr.) pozvala američki broj za hitne službe 911 i prijavila da se ne osjeća dobro, da povraća i da se plaši da će izgubiti svijest.

Potom je rekla da je vjeruje da ju je drogirala žena koju je upoznala putem Facebooka - uhapšena žena je nudila besplatno fotografiranje novorođenčadi, jer je "pokušavala da izgradi portfolio".

Potom je uhapšena tri puta posjetila dom mlade majke, navode iz policije. Slikala je selfieje s bebom i čini se da je brisala otiske prstiju sa stvari koje je dotakla. 

Treći put kad je došla u dom, s kćerkom, mladu majku su ponudile kolačem, od kojeg joj je odmah pozlilo. Tad je počela vrištati, tjerati dvije žene iz doma i vidjela je da su nestali i ključevi od kuće. Žrtva je potom odmah pozvala 911.

Policajci su otpočeli potragu za ženama, te otkrili i dodatne žrtve. Konačno su uhapšene i dvije osumnjičene.

Kako javlja CNN, motiv uhapšene žene bio je da otme dijete i da ga odgoji kao svoje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije