Horor u poznatom ljetovalištu: Manekenka i kćerka ubijene i zamotane u plahte

0
Radiosarajevo.ba
Horor u poznatom ljetovalištu: Manekenka i kćerka ubijene i zamotane u plahte
Foto: TRT / Ubijene majka i kćerka, a njen sin je nestao

Ruska manekenka Irina Dvizova (42) i njena 15-godišnja kćerka Dayane pronađene su mrtve u Turskoj. Kako piše Daily Mail njihova tijela pronađena su zamotana u plahte u popularnom turskom ljetovalištu Bodrumu.

Policija je pokrenula međunarodnu potjeru za 45-godišnjim Andreyem Kuslevichem, Irininim bivšim suprugom koji je zasad glavni osumnjičeni.

Irinina obitelj prijavila je policiji njen nestanak nakon što im nije odgovarala na poruke i pozive, a policija je uskoro pronašla tragove trgi na kauču u vili koju je Irina unajmila u Bodrumu.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

U vili su pronađeni i otisci muških cipela, a na tijelu manekenke i njezine kćeri pronađene su prostrjelne rane što je također jedan od tragova koji možda vodi do Irininog bivšeg supruga koji je bio zaštitar jednog ukrajinskog biznismena.

Sumnja se kako je spor oko skrbništva nad sinom bio Kuslevichu motiv za ubistvom. Naime, u junu je na sudu u Moskvi Irina tražila potpuno skrbništvo, a dječaku se gubi trag nakon majčine smrti.

Naime, on je bio u Bodrumu sa majkom i sestrom te je turska policija navodno zatražila pomoć od Interpola u praćenju Kuslevicha i dječaka za kojeg se vjeruje da je s njim. Prema pisanju Daily Maila, javlja Večernji, Irina je nedavno u Bodrumu počela raditi kao agentica za nekretnine, a prije toga se godinama bavila modelingom.

Nakon što neko vrijeme obitelji nije uzvratila na poruke i pozive, njen fitness trener je na molbu obitelji otišao u vilu u kojoj je živjela te je otkrio kako su vrata nasilno otvorena.

Njena kćerka bila je TikTokerica s oko 30.000 pretplatnika na ovoj društvenoj mreži i namjeravala je krenuti majčinim stopama te postati model. Dayana je nedavno na društvenim mrežama objavila video u kojem kaže da je s majkom doletjela u Istanbul na proslavu svog 15. rođendana.

Irininog bivšeg supruga policija traži još od ranije jer je pobjegao iz pritvora nakon što je uhapšen zbog navodne krađe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije