Horor u meksičkom odmaralištu: Naoružani muškarci ubili dijete i šestero odraslih

0
Hina
Horor u meksičkom odmaralištu: Naoružani muškarci ubili dijete i šestero odraslih
Foto: CNN / Meksička policija / Ilustracija

Naoružani muškarci u subotu su ubili dijete i još šest osoba nakon što su upali u odmaralište u središnjoj meksičkoj državi Guanajuato u regiji koju sve više pogađa nasilje narkokartela, saopćile su vlasti.

Snimke koje su se dijelile na društvenim mrežama pokazale su posljedice napada u odmaralištu obraslom palmama u gradiću Cortazaru, oko 65 km južno od grada Guanajuata.

Nije jasno tko stoji iza pucnjave u kojoj su ubijeni sedmogodišnjak, tri muškarca i tri žene, rekao je Cortazarov lokalni sigurnosni odjel. U ljetovalištu La Palma jedna je osoba teško ozlijeđena.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Posljednjih godina rivalski narkokarteli vode brutalne bitke za kontrolu teritorija i krijumčarskih ruta kroz državu.

Video snimljen nedugo nakon napada prikazuje šokirane odrasle i djecu kako prolaze pored mrtvih tijela u blizini bazena.

"Stigli su do zuba naoružani (plaćene ubice) sicariosi i evo što se dogodilo", rekao je neidentificirani muškarac, koristeći riječ za plaćene ubice dok je snimao u odmaralištu u videu podijeljenom na internetu.

"Nakon napada, (napadači) su pobjegli, ali ne prije nego što su oštetili trgovinu odmarališta i uzeli sigurnosne kamere i monitor", rekao je Sigurnosni odjel u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije