Horor u Grčkoj: Pogledajte prave razmjere katastrofe u ovom turističkom raju

Radiosarajevo.ba
Horor u Grčkoj: Pogledajte prave razmjere katastrofe u ovom turističkom raju
Foto: EPA-EFE / Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam

Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam nakon što je danas pronađeno tijelo muškarca u oblasti između Sozopolija i Nea Kalikratije, javlja Katimerini.

Objavljene su i prve fotografije Halkidikija. Forenzičari će ispitati da li tijelo pripada 62-godišnjem ribaru, koji je nestao u moru kod Kalikratije u srijedu uveče.

Portparol Vlade Grčke Stelios Pecas rekao je da će biti ponuđena finansijska pomoć za tri opštine na Halkidikiju radi rekonstrukcije.

On je dodao da servis, kojim se šalju poruke upozorenja na mobilne telefone, još nije u funkciji u Grčkoj i poručio da je prioritet Vlade da ga aktivira.

Među stradalima u nevremenu je i dvoje djece, dok je više od 100 osoba povređeno.

Šef grčke diplomatije Nikolaos Dendijas uputio je saučešće porodicama i prijateljima žrtava i poručio da nadležne ekipe rade na tome da se šteta sanira što je prije moguće.

U zdravstvenom centru u Mudanji pregledano je 120 osoba nakon snažnog nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja.

Od 120 osoba, devet je hospitalizovano u bolnici „Papanikolau“ u Solunu, gdje se jedna žena nalazi na intenzivnoj njezi, 12 je smješteno u bolnicu „Poligiros“ na Halkidikiju, a petoro djece u Genimatasu sa lakšim povredama.

Sve bolnice i zdravstveni centri na sjeveru Grčke su stavljeni u stanje pripravnosti, prenijela je ANA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije