Horor u Afganistanu: Srušio se navodno ruski avion, traje potraga za putnicima

0
Radiosarajevo.ba
Horor u Afganistanu: Srušio se navodno ruski avion, traje potraga za putnicima
Foto: Pexel / Ilustracija / Avion

Avion - za koji se sumnja da je ruski najamni sanitet - navodno je srušen u planinskoj pokrajini sjeveroistoka Afganistana, izvijestile su lokalne vlasti u nedjelju.

Nakon što je afganistanska policija prijavila pad aviona, ruske zračne vlasti otkrile su da se avion s šest osoba izgubio s njihovog radarskog ekrana u subotu navečer iznad Afganistana.

Let je bio najamni sanitet iz Indije preko Uzbekistana za Moskvu na francuskom avionu Dassault Falcon 10 proizvedenom 1978. godine. Avion je točio gorivo u Indiji nakon što je došao iz Tajlanda.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Civilna avionska vlast Indije pojasnila je da avion nije redovni komercijalni let niti indijski najamni avion te da čekaju više detalja.

Navodno se avion srušio u pokrajini Badakhshan koja graniči s Kinom, Tadžikistanom i Pakistanom. Međutim, tačna lokacija nesreće još uvijek nije poznata, izvijestila je novinska agencija AFP.

"Avion se srušio, ali lokacija još nije poznata. Poslali smo ekipe, ali još nisu stigle", rekao je Zabihullah Amiri, šef odjela za informacije u provinciji, ne pruživši daljnje pojedinosti.

"Prijavili su nam lokalni ljudi jutros."

Provincija je dom dijelu planinskog lanca Hindukuša i najvišeg vrha Afganistana, planine Noshaq, visoke 7.492 metra, piše DW.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije