Holivudski monstrum ubio djevojku po scenariju koji je napisao

Radiosarajevo.ba
Holivudski monstrum ubio djevojku po scenariju koji je napisao
/ Foto: Nymag
Blake Leibel, 35-godišnji scenarista iz Hollywooda je optužen za brutalno ubistvo, mučenje i sakaćenje svoje devojke Iane Kasian koje je učinio na način koji je opisan u jednom od njegovih scenarija.

Ianin nestanak je prijavljen policiji 24. maja, a policija je ubrzo otišla da provjeri stan u kom je Kasianova živjela sa Leibelom, koji je porijeklom Kanađanin, i pronašla zastrašujuć prizor.

Na njenom tijelu koje je pronađeno u stanu bile su vidljive povrede koje je zadobila od jakih udaraca u glavu. "Kasianova je bila mučena i sakaćena, prije nego što je ostavljena da iskrvari na smrt", izjavili su iz losanđeleske policije.

U grafičkoj noveli i scenariju Sindrom koju je Lajbel objavio 2010. godine opisuje se ubistvo para koji je serijski ubica objesio da vise naopačke, presjekao im grkljanje i ostavio ih da iskrvare.

Nakon što je uhvaćen i optužen za ubistvo, Leibel se izjasnio da nije kriv.

Iana je početkom maja rodila prvo dijete, Leibel je otac, a dvije sedmice nakon toga on je uhapšen pod sumnjom da je počinio seksualni napad na osobu čiji identitet nije otkriven javnosti. Nakon toga je oslobođen uz kauciju od 100.000 dolara. Iana je navodno napustila Blakea tih dana, ali je kobnog dana otišla u zajednički stan da bi pokušala da razgovara s njim. Tad je posljednji put viđena živa.

Kasianova se u Kaliforniju doselila 2014. godine iz Ukrajine da bi studirala pravo. Prijatelji kažu da je bila veoma vesela i jaka osoba borbenog duha. Leibel potiče iz veoma bogate kanadske porodice. Otac mu je poznati preduzimač u Torontu i bivši olimpijski sportista Lorne Leibel, dok mu je majka bila bogata nasljednica.

Blake se trenutno nalazi u Okružnom zatvoru Los Anđelesa i čeka nastavak suđenja koje bi trebalo da se desi 14. juna. Još uvijek se ne zna da li će tužilac zahtijevati da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije