Hoće li Brexit dobiti podršku Ujedinjenog Kraljevstva

Radiosarajevo.ba
Hoće li Brexit dobiti podršku Ujedinjenog Kraljevstva
Foto: EPA / Sajid Javid

Glasanje o sporazumu o Brexitu koji je postigla premijerka Theresa May s Evropskom unijom održat će se kako je i planirano naredne sedmice, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Sajid Javid, odbacujući medijske spekulacije da bi vlada mogla otkazati glasanje jer bi navodno izgubila na njemu.

„Mislim da nema nikakvih šansi da se otkaže glasanje. Ne vjerujem da će se to desiti. Glasanje će se održati kako je i planirano, a brojni poslanici razmatraju kako da glasaju“, izjavio je Javid za BBC radio.

Opozicione stranke, mala sjevernoirska stranka DUP koja održava na vlasti vladu premijerke May, kao i brojni poslanici iz njene Konzervativne stranke saopćili su da će glasati protiv sporazuma na parlamentarnom glasanju zakazanom za 11. decembar.

Javid je također kazao da detalji britanskog imigracijskog sistema nakon Brexita neće biti objavljeni prije glasanja, ali je istaknuo da bi takav sistem sveo migraciju na održivi nivo, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije