Eksplozija u Manchesteru: Na koncertu Ariane Grande deseci mrtvih i ranjenih

Radiosarajevo.ba
Eksplozija u Manchesteru: Na koncertu Ariane Grande deseci mrtvih i ranjenih
Daily Mail / Foto: Joel Goodman/LNP
Na koncertu američke pjevačice Ariane Grande u engleskom gradu Manchesteru kasno u ponedjeljak došlo je do eksplozije, u kojoj je poginulo najmanje 19, a ozlijeđeno je 50-ak ljudi.

Britanska policija tretira ovaj incident kao mogući teroristički napad.

"Zasad je potvrđena smrt 19 osoba, dok ih je oko 50 ozlijeđeno. Ovo se trenutno tretira kao teroristički napad, do trenutka dok policija ne utvrdi drugačije", objavila je lokalna policija na Twitteru.

Nedugo potom isto je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao i šef policije Ian Hopkins.

"Do eksplozije je došlo na kraju koncerta, imamo 19 potvrđenih smrtnih slučajeva i još oko 50 ozlijeđenih, koji su zbrinuti u šest bolnica. Naše su misli sa svima njima i s njihovim najmilijima", izjavio je Hopkins.

"Ovo tretiramo kao teroristički incident sve dok ne dobijemo drugačije informacije", dodao je i najavio detaljnije informacije kada se razjasni što se zapravo dogodilo.

Na mjestu događaja bio je veći broj ljudi, a nakon detonacije zavladali su haos i panika, s obzirom da su ljudi u očaju nastojali napustiti Manchester Arenu.

Britanska premijerka Theresa May u kratkom je saopćenju osudila 'ono što policija tretira kao grozni teroristički napad'.

 Ona je također do daljnjega suspendirala svoju kampanju za prijevremene parlamentarne izbore, koji bi se trebali održati za dvije sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije