Haos u Libanu: Građani se sukobili s vojskom na ulici

Radiosarajevo.ba
Haos u Libanu: Građani se sukobili s vojskom na ulici
Foto: EPA-EFE / Liban

Guverner Bejruta, Marwan Abbud, rekao je da je u razornoj eksploziji oko 300.000 ljudi ostalo bez krova nad glavom. Šok se pretvorio u bijes, građani su izašli na ulicu i krenuli prema parlamentu. 

Bijesni zbog eksplozije za koju smatraju da je bila zbog nemara i korupcije vlade, jer je opasni amonij nitrat bio pohranjen čak šest godina u skladištu u uvjetima u kakvim takav spoj nikako ne bi smio biti, na ulice Bejruta izašli su bijesni građani.

Pogledajte video - Protest u Bejrutu:

Šok nakon eksplozije koja je stanovnike Bejruta podsjetila na strahote iz 15-godišnjeg građanskog rata pretvorio se u bijes.

Krive vladu i korupciju za ovo što se dogodilo u skladištu gdje je na nepropisan način bio pohranjen amonij nitrat, spoj koji se koristi i prilikom izrade eksploziva.

Prosvjednici su blizu parlamenta u centru Bejruta zapalili vatru na nekoliko mjesta. Kad su vidjeli vojsku, počeli su bacati kamenje. Vojska je uzvratila suzavcem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije