Haos u Klagenfurtu: Hrvat pretukao Austrijanca, pa mu prijetio pištoljem

0
Radiosarajevo.ba
Haos u Klagenfurtu: Hrvat pretukao Austrijanca, pa mu prijetio pištoljem
Foto: Twitter / Austrijska policija / Ilustracija

Burne scene dogodile su se na parkingu jednog kupališta u austrijskom Klagenfurtu.

Između 24-godišnjaka iz Hrvatske i jedne djevojke koja je bila u pratnji 24-godišnjaka iz Klagenfurta u nedjelju je došlo do verbalne svađe oko parkirnog mjesta na kupalištu u Klagenfurtu. Stvari su nakon verbalne svađe napokon smirile, no ne za dugo.

Naime, nakon nekih sat vremena okršaj je navodno nastavljen i to ovaj put na fizički način. Naime, hrvatski državljanin je nasrnuo na mladića koji s čijom se djevojkom prethodno verbalno sukobio.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Mladić iz Hrvatske je nasrnuo na mladića iz Klagenfurta, zadao mu je nekoliko udaraca u glavu i tijelu te ga je srušio na tlo. Potom je navodno iz svog vozila izvadio pištolj, uperio ga u mladiće te se vratio u automobil i mirno se odvezao.

Nakon što je pokrenuta potraga, muškarac iz Hrvatske koji je također bio u pratnji djevojke najprije su zaustavljeni na graničnom prijelazu tunel Loibl, a zatim su ih uhapsili službenici EKO Cobre. Pištolj je osiguran i izuzet, a muškarcu je privremeno zabranjena upotreba oružja.

Hrvat je odveden u policijski pritvor u Klagenfurtu gdje će biti zadržan do daljnje deportacije. Provode se daljnja istraživanja, piše portal Kroativ.at

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije