Hamas objavio snimak jednog od zarobljenika

1
Radiosarajevo.ba
Hamas objavio snimak jednog od zarobljenika
Foto: PrtScr / Hersh Goldberg-Polin

Hamas je u srijedu, 24. aprila objavio snimak izraelsko-američkog taoca Hersha Goldberg-Polina, prvi dokaz da je preživio jer je teško ranjen tokom njegovog zarobljavanja 7. oktobra.

On kaže da je u zatočeništvu skoro dvijestotine dana, sugerirajući da je video snimljen malo prije utorka, dvjestotog dana rata.

U videu Herch kritikuje izraelsku vladu premijera Benjamina Netanyahua, kao što su to učinili i drugi izraelski taoci u videozapisima Hamasa. 

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Na aerodromu u Sarajevu oduzeta veća količina neprijavljenog novca u ličnom prtljagu

Spominje izraelske ministre vlade kako sjede na prazničnim večerama sa svojim porodicama, što je očigledna referenca na židovski praznik Pesah, koji je počeo u ponedjeljak navečer i tradicionalno se slavi porodičnom večerom.

Poziva svoju porodicu da ostanu jaki zbog njega i završava izjavom da se nada da im je uspio pružiti nešto utehe tokom praznika.

Goldberg-Polin je među najprepoznatljivijim od 129 taoca koji su još uvijek u Gazi. Transparenti i murali su izloženi u Jeruzalemu, sa natpisom: "Donesite Hersha kući", a njegovi roditelji Rachel i Jonathan redovno se sastaju s visokim američkim zvaničnicima u Washingtonu kako bi istakli slučaj taoca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije