Grčevita borba: Pogledajte video spašavanja dječaka iz pećine

Radiosarajevo.ba
Grčevita borba: Pogledajte video spašavanja dječaka iz pećine
FOTO: Screenshot / Duangpetch Promthep u pećini 2018.
Zastrašujući video prikazuje dio akcije spašavanja zarobljenih dječaka iz pećine na Tajlandu.

U utorak je počela treća operacija spašavanja u kompleksu pećini u Tajlandu u kojoj su još ostala četiri dječaka i njihov nogometni trener.U pećinu ide 19 ronioca, piše Guardian, a unatoč jakoj kiši tokom noći, uslovi u pećini nisu se puno promijenili.


Trener koji je dječake uveo u pećinu izvinio se roditeljima, vrlo brzo su mu odgovorili porukom koja je dirnula sve. Četiri dječaka i njihov trener trebali bi biti izvučeni u sklopu jedne misije.

"Prvi dan u pećini smo proveli 11 sati, jučer smo proveli devet sati, danas se nadamo da to možemo učiniti brže ili kao jučer. Ako sve bude u redu, vidjet ćemo četvero djece, trenera i ljude koji su bili s njima", rečeno je danas.

Još četiri dječaka su izvučena u ponedjeljak iz labirinta spilje Tham Luang koja se nalazi na granici s Mjanmarom, čime je broj spašenih u utrci s monsunskim vremenom koje puni kompleks vodom narastao na osam.

Dječaci su zarobljeni u pećini od 23. juna.

Vođa operacije Narongsak Osottanakorn rekao je kako spasioci uče iz svog iskustva i kako su u drugom krugu spašavanja bili dva sata brži.

Tim inozemnih ronioca i tajlandskih marinaca navodio je dječake tokom devet sati duge operacije, kroz gotovo četiri kilometara tunela koji su nekad poplavljeni. Spasioci ističu kako im je potrebno 20 sati za obnovu zaliha kisika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije