Granična kontrola: Bosancu u automobilu pronašli više vrsta droga i - psihoaktivne gljive

1
Radiosarajevo.ba
Granična kontrola: Bosancu u automobilu pronašli više vrsta droga i - psihoaktivne gljive
Foto: Faz / Njemačka policija / Ilustracija

Pripadnici granične policije Pidinga u Njemačkoj otkrili su više vrsta narkotika u gepeku vozača iz Bosne i Hecegovine (20), nakon čega je priveden na policijsku obradu.

Kako prenoe njemački mediji, u mjestu Bad Rajhenhal policija je zaustavila Audi za čijim volanom je bio vozač iz BiH, dok je s njim bio i suvozač, također iz BiH. Policajcima su rekli da se vraćaju sa rođendanske žurke u BiH.

Međutim, vozač je tokom kontrole djelovao prilično nervozan i pokušavao da nogama prikrije bijeli prah na tapacirungu automobila.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Vidjevši to, policija ga je odmah sprovela u svoje prostorije, nakon čega su detaljno pretresli automobil.

U gepeku su pronašli, kako prenose njemački mediji, "živopisni miks" kokaina, marihuane, LSD-a i psihoaktivnih gljiva, za koje je vozač sam priznao da konzumira.

Odmah mu je uzet uzorak krvi, a analizom je dokazano da vozio pod uticajem narkotika. Protiv njega su podnesene prijave za krijumčarenje droge i vožnju pod uticajem narkotika.

Nakon policijske obrade, on je pušten, ali mu je zabranjeno da sjeda za volan, nakon čega su prijatelji došli po njih, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije