Gaza: U kolima hitne pomoći pronađena tijela humanitaraca koji su krenuli da spase djevojčicu Hind

0
AA
Gaza: U kolima hitne pomoći pronađena tijela humanitaraca koji su krenuli da spase djevojčicu Hind
Foto: X.com / Hind Rajab

Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da je vozilo hitne pomoći koje pripada timu Crvenog polumjeseca, koje je krenulo da spasi šestogodišnju djevojčicu Hind Rajab, bombardovano i da je njihov tim ubijen.

Pronađena su tijela šestogodišnje Hind Rajab i petero njenih rođaka, koji su prije 12 dana bili zarobljeni u vozilu koje je bilo meta izraelskih snaga u Pojasu Gaze.

Iz Crvenog polumjeseca je navedeno da su bombardovana i kola hitne pomoći koja su išla u pomoć civilima koji su bili na meti izraelskih snaga. 

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lagumdžija potvrdio: Usuglašen finalni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici

Saopćeno je da su tijela Yusufa Zeynoa i Ahmeda Medhuna, članova tima Crvenog polumjeseca, pronađena u vozilu hitne pomoći koje je direktno gađano u okrugu Tel el-Heva u gradu Gaza.

"Hitna pomoć je bombardovana nekoliko metara od mjesta gdje se nalazilo pogođeno vozilo", istakli su. 

Crveni polumjesec je ranije naveo je da ih je 29. januara pozvala 15-godišnja Leyan Hamade, koja je tražila pomoć jer je vozilo u kojem se nalazila sa porodicom bilo meta izraelskih napada.

Podijelili su audiosnimak Leyan koja traži pomoć. Navedeno je da je Leyan preminula nakon telefonskog poziva, a Hind je bila zarobljena u vozilu. Visam Rajab, majka šestogodišnje djevojčice Hind, danima je čekala vijesti o svojoj kćerki.

Vjerovala je da je nekim čudom preživjela. Međutim, ipak je na kraju potvrđena smrt ove palestinske djevojčice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije