Fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Anadolija
Fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći
/ FOTO: The Sun
U trenutku nesreće bio na zadnjem sjedištu automobila

Talentirani napadač Hannovera Niklas Feierabend (19) poginuo je u nedjelju ujutro u saobraćajnoj nesreći, potvrđeno je iz njemačkog kluba.

"Jutros smo primili strašnu vijest da je naš 19-godišnji napadač izgubio život u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnjim satima. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima. Svi igrači, treneri, osoblje, navijači i svi ostali u Hannoveru duboko su šokirani", stoji između ostalog u kratkom saopćenju njemačkog kluba.

Kako je saopćeno iz policije, Feierabend je u trenutku nesreće bio na zadnjem sjedištu automobila u kojem je bilo još četvero mladih ljudi, a osim najeg život su izgubile još dvije osobe.

Feierabend je odrađivao prvi profesionalni ugovor u Hannoveru te je ove sezone dva puta bio na klupi u utakmicama Bundeslige.

Hannover nakon 32 kola zauzima posljednje mjesto na tabeli Bundeslige sa samo 22 boda zbog čega je prvi put, nakon 27 godina, eliminisan iz najelitnijeg njemačkog fudbalskog takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije