FOTO: Najbolje ovogodišnje fotografije iz svih krajeva svijeta

Radiosarajevo.ba
FOTO: Najbolje ovogodišnje fotografije iz svih krajeva svijeta
/ FOTO: Anadolija

Novinska agencija Anadolu Agency (AA) objavila je najbolje fotografije svojih fotoreportera koji su tokom 2015. godine izvještavali iz skoro svih dijelova svijeta.

Fotoreporteri su izvještavajući iz Perua, preko Francuske, Ukrajine, Libije, Pojasa Gaze, Turske pa sve do Bangladeša, Australije, Indonezije i Filipina kroz svoje objektive uspjeli zabilježiti jedinstvene momente i prizore.

Fotografije sadrže zanimljive prizore sa sastanaka najvećih svjetskih državnika, vjerskih lidera, vojnika do prikaza svakodnevnog života običnih ljudi koji slave praznike, život ili ljubav a potom tuguju, bore se i umiru. Također, tu su i fotografije najljepših pejzaža od mora, rijeka, planina, glečera, vulkana do tropskih prašuma i rijetkih ili izumirućih životinjskih vrsta.

Među najupečatljivijim fotografijama AA je i šaljiva fotografija vrhovnog katoličkog lidera pape Franje zabilježena krajem septembra u Havani na Kubi gdje se njegov bijeli plašt podigao dok je pozdravljao stanovnike iz svog Papamobila.

U martu je jedan od fotoreportera AA napravio upečatljivu fotografiju muškarca koji sjedi na ruševinama i posmatrača potpuno opustošen sirijski grad Kobani. U sirijskom Damasku zabilježen je uznemirujući prizor djece ranjene u bombardiranju grada.

Fotoreporter AA koji izvještava s grčkog otoka Lesbos fotografirao je grčke volontere koji iz mora izvlače tijelo bebe dok u pozadini na otok pristiže trošni čamac sa izbjeglicama. Fotografije AA koje su preuzeli brojni mediji također su zabilježene i izbjegličkom rutom preko Balkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije