Floridske vlasti nemaju informacije o čak 99 osoba iz urušene zgrade

0
Hina
Floridske vlasti nemaju informacije o čak 99 osoba iz urušene zgrade
Foto: Profimedia / Miami

"Vlasti još nemaju nikakvih obavijesti o 99 osoba nakon urušavanja stambene zgrade blizu Miamija", rekao je policijski zapovjednik Freddy Ramirez u četvrtak što sluti da bi broj žrtava mogao rasti.

Vlasti su uspjele stupiti u kontakt s 53 osobe, ali nema nikakvih dojava o njih 99, rekao je Ramirez, kako prenose mediji.

Poginula najmanje jedna osoba

Poginula je najmanje jedna osoba u katastrofalnom rušenju zgrade iz još nepoznatih razloga, rekao je guverner Floride Ron DeSantis i dodao da se treba pripremiti "na loše vijesti".

Stotine vatrogasaca i spasilaca nastavile su u četvrtak pretraživati ruševine dvanaesterokatnice na jugu Floride koja se djelomično urušila. Ranije je vatrogasac rekao da je iz zgrade u Surfsideu, sjeverno od Miami Beacha, spašeno 35 ljudi, uključujući dvoje izvučenih iz ruševina.

Sagrađena 1981., zgrada Champlain Towers South imala je više od 130 stanova, od kojih je oko 80 imalo stanare.

Ne zna se koliko se u zgradi nalazilo ljudi u vrijeme nesreće koja se dogodila u dva sata ujutro.

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett rekao je da ne zna kako se to moglo dogoditi. Na krovu su se izvodili neki građevinski radovi, ali nije poznato je li ondje bilo teške opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije