Filmska akcija policije: Spasili državljanina Srbije koji je otet i drogiran

Radiosarajevo.ba
Filmska akcija policije: Spasili državljanina Srbije koji je otet i drogiran
Dramatična akcija organizirana je u Španiji, gdje je policija spašavala državljanina Srbije za kojeg su vjerovali da je kidnapovan, drogiran i držan u zarobljeništvu čak jedanaest dana.

U snimku koji je objavljen u medijima, prikazan je uspješan završetak akcije u okviru koje su, samo nekoliko minuta prije nego je trebalo uplatiti otkupninu u visini od 1.5 miliona eura, policijski službenici u punoj opremi razvalili vrata stana i oslobodili vezanog čovjeka, prenosi Daily Mail.

Policijski zvaničnici su naveli da su uhapsili četiri osobe u gradu Kasarubios del Monte, u provinciji Toledo, te jednu osobu u Madridu, zbog povezanosti s ovom otmicom. Još uvijek nije otkriven identitet kidnapovanog muškarca, ali je poznato da ga je iz njegove kuće u Gironi otela banda, koja ga je pretukla i drogirala prije nego što su ga, pod prijetnjom oružjem, natjerali da uđe u automobil.

Njegova supruga od bande, za koju je poznato da je funkcionirala u istočnim dijelovima Europe, dobila je telefonski poziv u kojem su zatražili 1.5 miliona eura otkupnine.

Kidnapovani muškarac je opisan kao Srbijanac, koji ima državljanstvo Holandije, a koji je nakon oslobađanja hospitaliziran zbog zadobijenih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije