Fidel Castro: Ovo je možda posljednji put da vam se obraćam, bliži se moj kraj

Radiosarajevo.ba
Fidel Castro: Ovo je možda posljednji put da vam se obraćam, bliži se moj kraj

Lider kubanske revolucije Fidel Castro obratio se jučer članovima Komunističke partije koju je postavio na vlast prije više od pola stoljeća, kazavši kako se bliži njegov kraj te im je dao upute kako da njegove ideje opstanu.

„Uskoro ću imati 90 godina. Uskoro ću biti tamo gdje i drugi.Vrijeme dolazi po mene, ali ideje kubanskog komunizma ostat će kao dokaz na plate da ako se provode zanosom i poštovanjem, proizvode dobro koje čovjek treba i moramo se boriti bez primirja da opstanu“, poručio je Castro.

Castro je govorio na partijskom kongresu nakon što je objavljeno da će njegov brat Raul ostati na najjačoj poziciji u Komunističkoj partiji. Raul je kazao kako je ovo posljednji kongres koji predvodi "historijska generacija".

Ovo je možda posljednji put da govorim u ovoj prostoriji. Moramo poručiti našoj braći u Latinskoj Americi i svijetu da su Kubanci uvijek pobjednici“, kazao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije