FBI pokrenuo istragu protiv Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
FBI pokrenuo istragu protiv Hillary Clinton
EPA / Hillary Clinton
Direktor FBI-a James Comey objavio je da FBI istražuje novootkrivene e-mailove koje je američka predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton slala s privatnog servera.

FBI je u julu objavio da je istraga o privatnom serveru za e-mailove, koji je Hillary Clinton koristila kao državna sekretarica, završila s preporukom da se ne podigne kaznena prijava, iako je direktor FBI-ja James Comey kritizirao Clinton zbog neopreza, piše NBC.

Međutim, u pismu danas poslanom članovima Kongresa Comey je rekao da su novi e-mailovi otkriveni u novom slučaju te da se čini da su relevantni za istragu.

"Istražni tim me obavijestio o ovome jučer, a ja sam se složio da bi FBI trebao poduzeti odgovarajuće istražne mjere koje bi istražiteljima omogućile razmatranje ovih e-mailova kako bi utvrdili sadrže li povjerljive informacije, te kako bi procijenili njihovu važnost za našu istragu", napisao je Comey.

Pismo dolazi samo 11 dana prije predsjedničkih izbora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije