Evropa se i dalje bori s poplavama, 18 mrtvih

Fena
Evropa se i dalje bori s poplavama, 18 mrtvih
EPA / Poplave u Evropi
Najmanje 18 osoba je poginulo u poplavama koje su, poslije obilnih padavina, pogodile Njemačku, Francusku, Rumuniju i Belgiju, a u istočnom dijelu Francuske se predviđa novo nevrijeme.

Nivo vode u Parizu polako opada, pa je ponovo otvorena izložbena dvorana Grand Palais, zdanje iz 1900. godine, dok su Louvre, kao i pojedine željezničke stanice, i dalje zatvorene.

Francusku su pogodile najgore poplave u posljednje tri decenije, što je izazvalo izlivanje Sene.

Nove nepogode predviđaju se za istočne dijelove Francuske. U Normandiji se očekuje i dalji porast Sene, a više od 11.000 domaćinstava je i dalje bez struje, prenosi agencija AP.

Francuski presjednik Francois Hollande najavio je da će sutra na sastanku, kojim će predsjedavati premijer Manuel Valls, biti procjenjene posljedice poplava.
U srijedu će biti održana sjednica vlade na kojoj će takođe biti riječi o poplavama - rekao je Oland u intervjuu za francuski Inter radio.

U Njemačkoj je, zbog najavljenog nevremena, otakazan treći i posljednji dan popularnog festivala rok muzike "Rock am Ring", nakon što je u subotu u udaru groma povrijeđeno 80 osoba, od kojih neki teže, saopćili su organizatori festivala.

Rasprodati "Rock am Ring", koji se održava već 31. godinu, a ove godine mu je prisustvovalo više od 90.000 ljubitelja muzike, održava se na nekadašnjem aerodromu u blizini grada Mendig, prenosi agencija Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije