Evangelistička slobodna crkva sprema biblijsko bombardovanje IS-a

Radiosarajevo.ba
Evangelistička slobodna crkva sprema biblijsko bombardovanje IS-a
/ Foto: SVT
Švedska evangelistička slobodna crkva planira da upotrijebi dronove kako bi hiljadama Biblijâ "bombardovala" oblasti Iraka koje kontroliše "Islamska država".

Planove da se u Iraku pomoću dronova spusti hiljadu malih elektronskih Biblijâ predstavila je organizacija "Livets Ord" (Riječ života) na sastanku u Uppsali.


"Biblije su veličine kutije za lijekove i imaju displej. Da bi radile nije im potrebna struja", rekao je direktor misije Christian Åkerhielm za švedsku televiziju SVT.

Ambicija misije je da prenese ljubav hrišćanskog jevanđelja stanovništvu koje živi u zatvorenim oblastima pod vlašću terorista.

Christian Åkerhielm je odbacio navode da bi "biblijsko bombardovanje" moglo da bude shvaćeno kao provokacija, navodeći da širenje učenja Biblije nije ništa novo.

"Livets Ord" osnovana je 80-ih godina prošlog vijeka i jedna je od najvećih slobodnih crkava u švedskom pokretu "Riječ vjere". Sjedište crkve je u Uppsali, a ima oko 3,300 članova.

Ranije je ta crkva bila optuživana za sektaštvo, kao i za davanje donacija za promociju izraelskih naselja na okupiranoj teritoriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije