EU premijerka najavila: Ukidamo sve COVID mjere

0
Radiosarajevo.ba
EU premijerka najavila: Ukidamo sve COVID mjere
Foto: EPA / Obećavajuće najave

Finska će od sutra početi da ublažava ograničenja uvedena zbog koronavirusa, a u roku od mjesec dana biće ukinute sve mjere, izjavila je premijerka Sanna Marin.

Kako je navedeno na sajtu premijerke, od početka februara biće ukinute granične kontrole za one koji u Finsku dolaze iz zemalja šengenske zone.

Trenutno je potrebno da se na granici pokaže certifikat o vakcinaciji na granici, zajedno sa negativnim rezultatom testa na koronavirus.

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Ćudić: Svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa

Od sutra će u Finsku moći da se uđe ili sa COVID certifikatom ili potvrdom o preležanoj bolesti, ili sa potvrdom o negativnom rezultatu testa ne starijeg od 72 sata, prenosi Interfaks.

Taj uslov važiće za sve rođene prije 2006. godine.

Mjere će biti ublažene i za restorane i događaje gdje se rizik od širenja koronavirusa smatra malim.

Regionalnim i lokalnim vlastima izdata su uputstva da od 1. februara prestanu da zatvaraju niskorizična mjesta, uključujući pozorišta i teretane, kao i da obustave otkazivanje događaja.

Od početka februara restorani će moći da rade do 21 sat umjesto do sadašnjih 18 sati.

Posluživanje alkohola moraće da prestane najkasnije do 20, umjesto u 17 sati, kao do sada. Barovi i pijace će nastaviti da se zatvaraju u 18 časova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije