Erdogan: Žene su ključ mog političkog uspjeha

Anadolija
Erdogan: Žene su ključ mog političkog uspjeha
/ Anadolija
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da Turska nema potrebu da kopira strane uredbe o zaštiti prava i sloboda žena.

U istanbulskoj dvorani Abdi Ipekci danas je održan skup Susret žena i demokracije na kojem je i turski predsjednik Erdogan govorio o važnosti poštivanja prava i sloboda žene, ali i o važnosti podrške predstojećem referendumu o ustavnim promjenama koji će u Turskoj biti održan 16. aprila.

Skup u Istanbulu organiziran je pod motom Demokracije ima, ako ima žena, a Erdogan je u obraćanju prisutnima podržao taj moto i dodao da demokracija bez učešća žena i mladih nije samo falična, već apsolutno neodrživa.

"Ukoliko biste tražili da vam u jednu rečenicu satkam tajnu uspjeha moje priče u politici, rekao bih da je ključ to što sam uspio žene uvesti u demokratske procese, u politiku. Rekao bih da je to ključ i da sam uz žene u politici aktivirao i mlade“, kazao je Erdogan.

Ističući kako često učestvuje na sličnim skupovima na kojima se govori o pravima i slobodama žena, Erdogan je kazao kako bi većina problema u svijetu prosto nestala kada bi se žene posmatrale kao ljudi i prihvatile kao takve.

“Pogledate li danas zemlje koje su najglasnije u retorici zaštite prava i sloboda žena u svijetu, vidjet ćete da su uglavnom sve te zemlje imale sramotne i tamne mrlje u svojoj historiji kada je riječ o odnosu prema ženama", kazao je Erdogan.

Ističući kako oni koji jučer nisu ženu smatrali čovjekom, danas pokušavaju da je stave na novo mjesto, Erdogan je kazao da oni koji su jučer ženama trgovali kao bijelim robljem, danas vrše moderno robovlasništvo nad tijelima i radom žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije