Erdogan uz najviše počasti dočekan u Abu Dhabiju

1
AA
Erdogan uz najviše počasti dočekan u Abu Dhabiju
FOTO: AA / Erdogan dočekan uz najviše počasti

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan dočekan je u ponedjeljak uz najviše počasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Erdogana je u dočekao prestolonasljednik Abu Dhabija Mohammed bin Zayed Al Nahyan, javlja AA.

Svečani doček za Erdogana upriličen je u palati Qasr al Watan u Abu Dhabiju, a počeo je intoniranjem himni Turkiye i UAE-a.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Erdogan je pozdravio postrojenu gardu, potom je zabilježena i zajednička fotografija, nakon čega su dvojica lidera razgovor nastavili iza zatvorenih vrata.

U okviru posjete planirano je i potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma između Turkiye i UAE-a.

Erdogan će večeras prisustvovati i večeri koja će biti organizaovana njemu u čast.

U pratnji Erdogana u Abu Dhabi stigli su ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar finansija Nureddin Nebati, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika AK Partije i portparol stranke Omer Celik, direktor Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, šef odbrambene industrije Ismail Demir i portparol Ureda predsjednika Ibrahim Kalin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije