Erdogan priznao: Puno smo kopirali i imitirali, a i to smo radili loše

Anadolija
Erdogan priznao: Puno smo kopirali i imitirali, a i to smo radili loše
/ Anadolija
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako se u Turskoj u umjetnosti pratila pogrešna strategija, te kako se, nažalost, puno kopiralo i imitiralo, a i to se loše radilo.

Erdogan je u Ankari govorio na ceremoniji dodjele nagrada koje Predsjedništvo Turske dodjelje za doprinos u oblasti kulture i umjetnosti.

Kazao je kako je u Turskoj, u posljednja dva stoljeća, zbog uzastopnih traumi i poteškoća fokus bio na opstanku, te se manje vremena i manje energije usmjeravalo ka drugim oblastima.

Prema njegovim riječima, tokom formiranja nove države u kulturi i umjetnosti se pratila jedna pogrešna strategija.

"U vrijeme kada su se sredstva za komunikaciju toliko razvila, jasno je da ne možemo biti zatvoreni i ostati na jednoj historijskoj tački. Naravno u svemu tome treba biti interakcije, ali mi smo imali jednostranu interakciju. Zajedno s drugim oblastima, u kulturi i umjetnosti smo, nažalost, samo kopirali i imitirali, a i to smo loše radili", kazao je Erdogan, te dodao kako se nije radilo na tome da se svijetu pokažu vlastite vrijednosti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije