Erdogan ponovo protiv interneta

Radiosarajevo.ba
Erdogan ponovo protiv interneta

Predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan ponovo je kritikovao internet na sastanku sa skupinom novinara i aktivista za zaštitu slobode govora.

Tom prilikom Erdogan je branio tursku razinu zaštite novinarskih sloboda, objavio je u petak Odbor za zaštitu novinara.

"Iz dana u dan sve sam više protiv interneta", rekao je izaslanstvu u Ankari i dodao da kriminalne i terorističke organizacije iskorištavaju tu tehnologiju.

Erdogan je već poznat kao protivnik društvenih medija i on se zalagao za ovogodišnje zakone koji su postrožili vladin nadzor nad internetom, javlja Hina.

Protivnik društvenih medija

"Mediji ne bi smjeli dobiti slobodu da vrijeđaju", rekao je i kritikovao prošlogodišnje medijsko praćenje antivladinih protesta u istanbulskom parku Geziju.

Erdogana kritikuju kao autoritarna čelnika koji zatire političke neistomišljenike. Iako ima znakova da su neki novinari u Turskoj pušteni, velik broj ih je i dalje iza rešetaka.

U Turskoj su YouTube i Twitter ove godine već neko vrijeme bili nedostupni, a ponovno su postali dostupni tek nakon sudske odluke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije