Erdogan: Organizacije ISIS i Al-Qaeda su neprijatelji civilizacije ljubavi

Radiosarajevo.ba
Erdogan: Organizacije ISIS i Al-Qaeda su neprijatelji civilizacije ljubavi

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio kako su terorističke organizacije poput ISIS-a i Al-Qaede muslimanima nanijele veliku štetu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Organizacije kao što su ISIS, Boko Haram, Al-Shabaab, Al-Qaeda su islamu i muslimanima nanijele toliku štetu koju je kroz historiju veoma malo neprijatelja uspjelo nanijeti", rekao je Erdogan.

U obraćanju u Konyi na centralnoj manifestaciji u povodu 742. godišnjice smrti Mevlane Dželaludina Rumija, Erdogan je kazao kako je svojim riječima Mevlana cijelom svijetu poslao poruke ljubavi i dobročinstva.

"Prisjetit se Mevlane Dželaludina Rumija znači prije svega shvatiti njegovu ličnost i njegova djela", kazao je turski predsjednik.

Naglasio je kako su upravo terorističke organizacije neprijatelji civilizacije ljubavi koju propagira islam.

"Ako uzmemo u obzir organizacije koje su danas zadesile islamski svijet, vidjet ćemo da su svi oni neprijatelji naše civilizacije ljubavi čiji je jedan od najvažnijih predstavnika i sam Rumi", kazao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije