Erdogan na skupu pred milionima Turaka: Svi koji se poigravaju, skupo će platiti

AA
Erdogan na skupu pred milionima Turaka: Svi koji se poigravaju, skupo će platiti
Foto: AA / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Istanbulu da će sankcionisani biti svi koji se budu bavili deviznim malverzacijama u Turskoj.

“Naša valuta je lira i mi ćemo se brinuti za nju. Nećemo ulaziti u te igre, a ti koji ih serviraju, platiti će njihov ceh“, poručio je Erdogan na višemilionskom predizbornom mitingu u Istanbulu.

Obračajući se pred 1,6 miliona ljudi na Trgu Yenikapi, Erdogan je kazao kako su neki krugovi ponovo krenuli s planovima provociranja Turske i to i ovog puta poigravanjem s vrijednostima na tržištu valuta. Poručio je da će skupo platiti svi koji iz finansijskog sektora šire paniku i zastrašuju ljude.

Erdogan je najavio otvaranje biotehnološke doline u Istanbulu u kojoj će biti otvoreno više od 20.000 radnih mjesta.

Među brojnim projektima nastavka razvoja Grada na Bosforu, Erdogan je najavio plan otvaranja blizu hiljadu obdaništa i to na način da će svaka mahala imati svoje.

“Pogledajte šta je sve urađeno. Imamo plan, novi projekti su spremni, a cilj nam je jasan. Učili smo dobro, nema stajanja, idemo dalje“, poručio je Erdogan.

On je također kazao da je Istanbul najatraktivnija turistička destinacija Turske te najavio megaprojekt izgradnje kompleksa za snimanje filmova.

Najavio je i skoro otvaranje hiljadu kilometara duge biciklističke staze u Istanbulu.

“Sputavali su nas i u ranijim projektima Marmaraya, mosta Yavuza Sultana Selima. Međutim, mi smo odlučni u našem radu jer nismo došli na vlast da vladamo narodom, već da mu služimo“, zaključio je Erdogan.

Lokalni izbori u Republici Turskoj održat će se naredne nedjelje, a pravo glasa ima 57 miliona birača.

Ukupno 12 političkih partija učestvovat će na lokalnim izborima na kojima se u Turskoj biraju nosioci lokalne uprave, uključujući gradonačelnike, načelnike i lokalne skupštine.

Biračka mjesta na istoku Turske bit će otvorena od 7 do 16 sati po lokalnom vremenu, dok će na zapadnom dijelu Turske birači glasati od 8 do 17 sati po lokalnom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije