Erdogan: Musliman gradi, a ne ruši

Anadolija
Erdogan: Musliman gradi, a ne ruši
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je na pozive iz Evropske unije (EU) da Turska prvo promijeni zakon o terorizmu kako bi dobila bezvizni režim.

Također je istakao da je njegova zemlja izložena terorističkim napadima sa svih strana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Dok je Turska izložena direktnim i indirektnim napadima terorističkih organizacija i njihovih pomagača sa svih strana, Evropska unija nam govori 'promijenit ćete zakon o terorizmu kako bi dobili bezvizni režim'. Zašto vi ne promijeniti svoje razmišljanje, dok dopuštate teroristima da ispred Evropskog parlamenta postavljaju šatore? Teroristima ćeš omogućiti da postave šatore i onda kazati da to radiš u ime demokratije. Govore nam 'ukinut ću vam vize pod ovim uslovom, ovo ćete promijeniti...' Izvinite, mi idemo svojim putem, a ti idi svojim putem. dogovaraj sa s onima s kojima se možeš dogovoriti", rekao je Erdogan.

Tokom obraćanja na otvaranju zgrade općine Eyup u Istanbulu, Erdogan je istakao da su teroristi koji ubijaju nedužne ljude, sijeku glave, siluju, pale i ruše, najveći neprijatelji islama i islamske civilizacije.

"Teroristi koji ubijaju nedužne ljude, sijeku glave, siluju, pale i ruše, najveći su neprijatelji islama i islamske civilizacije. Musliman nije onaj ko ruši, već onaj ko gradi. Musliman nije onaj ko oduzima život već onaj koji ga cijeni, musliman nije onaj ko mrzi već onaj koji voli i poštuje. Razlog širenja islama na sve zemlje gdje se proširio nije bilo osvajanje teritorija, nego osvajanje srca". kazao je Erdogan.

Naglasio je da je musliman, ustvari, osoba koja, kako je rekao, gradi, a ne ruši, oživljava, a ne ubija, zagovara ljubav umjesto neprijateljstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije