Erdogan: IS je najveće zlo današnjice i šteti isključivo islamu

Anadolija
Erdogan: IS je najveće zlo današnjice i šteti isključivo islamu
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako je teroristička organizacija ISIS najveće zlo današnjice koje za cilj ima isključivo da nanosi štetu islamu i muslimanima.

Erdogan je u Istanbulu istakao kako je pažnje vrijedna činjenica da je Turska na meti svih najkrvoločnijih terorističkih organizacija, te je dodao da Turska dobro razumije poruke i namjere šta se preko terorista i terorizma želi postići, ali da i svojim odgovorima stavlja na znanje da se varaju svi oni koji misle da se ta država, kao nekada u prošlosti, i sada može izbaciti iz tračnica.

Najoštrije je osudio i sinoćnji teroristički napad koji je ISIS izveo u glavnom gradu Iraka Bagdadu i poručio da Turska i njen narod dobro razumiju bratski narod Iraka jer su i sami bili žrtve terorističkih napada.

"ISIS je organizacija koja nema nikakve veze sa islamom niti muslimanima. Baš suprotno, islam i muslimani i jesu glavna meta ISIS", kazao je Erdogan.

Osvrnuvši se i na humanitarnu pomoć koju je Turska poslala Gazi, Erdogan je kazao da Palestinci te regije najbolje znaju šta i koliko Turska čini za njih i da će Turska i dalje pomagati pod motom one narodne "baci u more, pa ako riba i ne zna da si bacio, zna njen Stvoritelj".

Erdogan je također kazao kao Turska nije država samo 79 miliona njeng građana, već i zemlja u koju gledaju stotine miliona ugroženih i obespravljenih u svijetu.

Osvrnuvši se i na započete procese normalizacje odnosa Turske sa Rusijom i Izraelom, Erdogan je kazao da ne mari mnogo za kritike opozicije koja ustvari i nema neku kritiku već samo kontriraju na sve što vladajuća turska opcija učini.

"Tayyip Erdogan se i danas ponaša isto, misli, osjeća i bori se isto kao što je to činio i prije 40 godina. Neka to svi znaju", poručio je turski predsjednik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije