Emir Dubaija zatekao prazne kancelarije javnih službi pa podijelio otkaze

Anadolija
Emir Dubaija zatekao prazne kancelarije javnih službi pa podijelio otkaze
Emir Dubaija šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, u nedjelju, je nenajavljeno je došao u inspekciju u kancelarije javnih službi Dubaija gdje je zatekao prazne radne stolove, nakon čega je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze.

Kako navode lokalni mediji, šeik Mohammed je došao u inspekciju u 7.30 ujutro te je očekivao da će zaposlenike naći na radnim mjestima jer je nedjelja u Emiratima radni dan.

Međutim, prilikom iznenadne posjete zatekao je prazne urede javnih službi.

Na video snimku koji je na Twitteru objavio vladin ured za medije jasno se vidi kako je u tom trenu šeik bio jedini čovjek u uredu.

Nakon posjete šeika Mohammeda devet visokih dužnosnika dobilo je otkaz.

Vladin ured za medije u Dubaiju nije objavio imena šefova koji nisu bili na radnom mjestu tokom posjete emira Dubaija, ali je objavljeno da su zbog, kako se navodi, neodgovornog odnosa prema poslu njih devetorica dobili otkaz.

Kako piše "Gulf News", šeik Mohammed je poznat po svojim jutarnjim inspekcijama kako bi osigurao odgovoran rad vladinih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije