Elizabeth Holmes ostaje na slobodi do 30. maja

0
Radiosarajevo.ba
Elizabeth Holmes ostaje na slobodi do 30. maja
Foto: EPA / Elizabeth Holmes

Osramoćena izvršna direktorica Theranosa Elizabeth Holmes ostat će na slobodi tokom vikenda povodom Dana sjećanja prije nego što se preda vlastima 30. maja kako bi započela svoju zatvorsku kaznu od više od 11 godina za pevaru ulagača u pevari s testiranjem krvi.

Okružni sudija SAD Edward Davila odredio je revidirani datum za izlazak Holmes iz zatvora nakon što su njezini advokati to predložili u podnesku u srijedu. To je uslijedilo nakon što je savezni prizivni sud kasno u utorak odbio Holmesinu ponudu da ostane izvan zatvora dok ona pokušava poništiti svoju osudu iz januara 2022. po četiri krivična djela prevare i zavjere.

Kazna također uključuje račun za restituciju od 452 milona dolara koji je Davila naredio Holmesu da plati u zasebnoj presudi izdanoj u utorak navečer.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Holmesovi advokati zatražili su od Davile da joj odobri vrijeme javljanja u zatvor 30. maja na dvije sedmice kako bi riješila nekoliko pitanja, uključujući brigu o djeci za njezinog jednogodišnjeg sina Williama i tromjesečnu kćerku Invictu.

Holmes je prvobitno bilo naređeno da započne kaznu 27. aprila, ali je dobila odgodu pravnim manevrom u posljednji trenutak koji joj je dao više vremena sa svojom djecom.

Holmes (39) je zatrudnjela s Williamom nedugo prije početka njezinog visokoprofilnog suđenja u septembru 2021., a zatrudnjela je s Invictom nedugo nakon što je osuđena za zločine koji su mogli rezultirati zatvorskom kaznom do 20 godina.

Otac oba djeteta je William "Billy" Evans, kojeg je upoznala nakon prekida sa svojim bivšim romantičnim i poslovnim partnerom Rameshom "Sunnyjem", Balwanijem, koji je prošlog mjeseca počeo služiti gotovo 13-godišnju zatvorsku kaznu u južnoj Kaliforniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije