'El Chapov' sin izjasnio se da nije kriv pred američkim sudom

0
Fena
'El Chapov' sin izjasnio se da nije kriv pred američkim sudom
Foto: Printscreen / Ovidio Guzman Lopez

Sin ozloglašenog meksičkog narko kralja ​​Joaquina "El Chapa" Guzmana izjasnio se u ponedjeljak, 18. septembra pred sudom u Sjedinjenim Državama da nije kriv, javljaju agencije.

Ovidio Guzman Lopez se prvi put pojavio na saveznom sudu u Chicagu, gdje je optužen za "zavjeru za distribuciju kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane iz Meksika i drugdje za uvoz u Sjedinjene Države", navodi se u saopćenju Ministarstva pravde Sjedinjenih Država.

Ministarstvo navodi da je Guzman Lopez, također poznat po nadimku "El Raton" (miš), bio "vođa jedne od najnasilnijih organizacija za trgovinu drogom na svijetu".

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

Vlasti navode da je ovaj 33-godišnjak preuzeo kontrolu nad kartelom Sinaloa zajedno sa svojom braćom nakon hapšenja njihovog oca 2019.

Guzman Lopez uhapšen je u januaru u meksičkom gradu Culiacan, glavnom gradu države Sinaloa, nakon smrtonosnih sukoba između vojske i članova kartela. On je izručen Sjedinjenim Državama 15. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije