Eksplodirala cisterna u Sierra Leonu: Najmanje 90 mrtvih

1
Hina
Eksplodirala cisterna u Sierra Leonu: Najmanje 90 mrtvih
Foto: AA / Na fotografiji nije prikazan događaj iz teksta

Najmanje 91 osoba poginula je u petak nakon što je cisterna s gorivom eksplodirala u predgrađu glavnog grada Sijera Leonea, Freetownu.

Mohamed Lamrane Bah iz Nacionalne agenciju za upravljanje katastrofama Sijera Leonea (NDMA) rekao je za CNN da je u incidentu također ozlijeđeno više osoba, od kojih je nekoliko u kritičnom stanju.

Yvonne Aki-Sawyerr, gradonačelnica Freetowna, napisala je na Facebooku da je "pogođena viješću o eksploziji na cesti Bai Bureh nakon što se kamion koji je prevozio gorivo sudario s drugim kamionom".

Sydney: Nakon napada nožem u crkvi tokom live prijenosa oglasili su se iz policije

Sydney: Nakon napada nožem u crkvi tokom live prijenosa oglasili su se iz policije

"Videosnimke i fotografije s društvenih mreža je mučno gledati. Upućujem suosjećanje obiteljima žrtava eksplozije. Neka duše preminulih počivaju u savršenom miru", dodala je Aki-Sawyerr.

Vlada još nije potvrdila broj mrtvih, no upravitelj središnje mrtvačnice u Freetownu rekao je da je nakon eksplozije pristiglo 91 tijelo.

Dodatnih 100 ozlijeđenih primljeno je u bolnice i klinike diljem glavnog grada, rekao je zamjenik ministra zdravstva Amara Jambai.

Među žrtvama su i ljudi koji su skupljali gorivo koje je procurilo iz oštećene cisterne, rekla je Aki-Sawyerr.

"Imamo puno žrtava, spaljenih trupala", rekao je Brima Bureh Sesay, čelnik nacionalne agencije za krizni menadžment, u videu s mjesta događaja. "To je grozna, grozna nesreća." Slike koje su se dijelile online pokazale su nekoliko teško opečenih žrtava kako leže na ulicama dok se požar proširio na trgovine i kuće u blizini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije