Džeparošice iz BiH i Hrvatske 'operirale' zajedno u Njemačkoj: Policija objavila kako ih je uhvatila

0
Radiosarajevo.ba
Džeparošice iz BiH i Hrvatske 'operirale' zajedno u Njemačkoj: Policija objavila kako ih je uhvatila
Foto: Njemačka savezna policija / Ilustracija

Tri džeparošice iz BiH i Hrvatske uhvaćene su prilikom pokušaja krađe na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu.

U okrugu Pempelfort dvojica policajaca u civilu u ponedjeljak (4. septembra) uhapsili su tri džeparošice u dobi od 19 do 24 godine. Prve naznake o počiniteljima bosanskohercegovačke i hrvatske nacionalnosti stigle su od istražitelja državne policije.

Tri mlade žene su promatrali na području glavnog željezničkog kolodvora u Düsseldorfu, a zatim na njih upozorili istražitelje u civilu. Kako je navedeno u priopćenju, tri žene su sjele ispred pizzerije na Kaiserswerther Strasse i tražile odgovarajuću žrtvu, a konačno su je pronašle u 84-godišnjoj ženi.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Dvije počiniteljice krenule su u potjeru za 84-godišnjakom. Treća je ostala u pizzeriji kako bi promatrala krađu i mobitelom obavještavala sudionice krađe.

Jedna je počiniteljica neopaženo starijoj ženi otvorila torbicu i ukrala novčanik, dok ju je druga počiniteljica zaklonila od mogućih pogleda. Sve tri žene uhapsili su policajci u civilu. Sada se provjerava hoće li počiniteljice biti privedene sucu za prekršaje, navela je policija Düsseldorfa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije