Afganistanci optuženi za silovanje djevojčice: Policija se plaši reakcije javnosti

J. M.
Afganistanci optuženi za silovanje djevojčice: Policija se plaši reakcije javnosti
Foto: Bild / Mjesto zločina i optuženi Mohamed F.
Dvojica afganistanskih migranata optužena su za silovanje 15-godišnje djevojčice u njemačkom Königs Wusterhausenu, nedaleko od Berlina.

Mohamed F. (21) i njegov poznanik navodno su prošlog utorka hodali s djevojčicom, odvukli je u javni toalet na jednom igralištu i tamo silovali, piše Bild

Dva dana kasnije, u četvrtak, tinejdžerka je došla u policijsku stanicui prijavila zločin. Policija je objavila da je žrtva tako traumatizirana da je prvo ispitivanje moralo biti prekinuto.

Na drugom ispitivanju u petak djevojčica je identificirala počinitelja – 21-godišnjeg Mohameda F. koji je odmah uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Prema informacijama Bilda, saučesnik je njegov 18-godišnji prijatelj koji je iz Afganistana došao u Njemačku kao izbjeglica, bez pratnje, i poznat je policiji zbog optužbi za napad. Njemačke vlasti ga pokušavaju locirati i privesti jer je "zbog odmora" napustio centar u kojem boravi.

Visokotiražni Bild upitao je predstavnika policije zašto javnost nije odmah obaviještena o incidentu? Nezvanično objašnjenje je da se plaše reakcije javnosti, pogotovo nakon velikog desničarskog protesta u Freiburgu zbog još jednog zločina za koji su optuženi migrant.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije