Dvije žene i otrov u lice: Objavljen snimak ubistva brata Kim Jong-una

Radiosarajevo.ba
Dvije žene i otrov u lice: Objavljen snimak ubistva brata Kim Jong-una
PrtScr / Snimak ubistva
Svjetski mediji objavili su snimak sa sigurnosnih kamera koji prikazuje trenutak ubistva Kim Jong-nama, brata sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una.

Kim Jong-nam ubijen je na malezijskom aerodromu, nakon što su ga otrovom, koji se nalazio u spreju, poprskale dvije žene. Preciznije, kako se vidi na snimku, jedna ga je uhvatila za vrat, a druga ga je poprskala otrovom.

Kako se vidi na snimku, polubrat prvog čovjeka Sjeverne Koreje, potom odlazi do čuvara na aerodromu Kuala Lumpur i govori im što se dogodilo – oni ga odvode u ambulantu, gdje, nažalost, umire. Jong-nam bio je veliki borac protiv sjevernokorejskog režima.

Policija Malezije uhapsila je i jednog naučnika koji je ekspert za hemiju, a iz Sjeverne je Koreje, zbog veze s ovim atentatom. Uhapšen je 47-godišnji Ri Jong-chol, a policija lovi još jednog čovjeka, Hong Song Haca, iz Sjeverne Koreje, koji je napustio Kuala Lumpur istog dana kad je Jong-nam ubijen.

Njih dvojica, kako se vjeruje, dio su višečlanog tima (četiri muškarca i dvije žene) koji je odgovoran za atentat. Dvije žene, navodno, tvrde da su vjerovale da je sve dio „skrivene kamere“ i da su nagovorene da učestvuju u TV šali...

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije