Dvije godine zatvora: Bosanac seksualno uznemiravao 10-godišnju djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Dvije godine zatvora: Bosanac seksualno uznemiravao 10-godišnju djevojčicu
/ Ilustracija: Policija
Sudija Ortrun Jelinek iz Augsburga imao je jedan od najtežih slučajeva u svojoj karijeri: Seksualno uznemiravanje 10-godišnje djevojčice u njemačkom gradiću Donauwörth.

Optuženi: 38-godišnji državljanin BiH, inače prijatelj porodice nesretne djevojčice. Djevojčica je rekla da je Bosanac dodirivao po intimnim mjestima, ovaj je to poricao.

Ko govori istinu bilo je nejasno jer su dokazi bili dvosmislen. Istražitelji kriminalističke policije mogli su otkriti tragove DNK djeteta pod noktom optuženog, ali ne i njegov inkriminirajući genetski materijal u genitalnom području djevojčice.

I sâm sudija Jelinek priznao je da je na kraju bilo "iskaz djevojčice protiv iskaza 38-godišnjeg muškarca iz BiH". Presudio je u korist djevojčice i osudio Bosanca na dvije godine zatvora jer "nije mogao povjerovati da 10-godišnje dijete na sudu izmišlja seksualno uznemiravanje".

Otežavajuća okolnost za Bosanca bio je njegov prijateljski odnos s porodicom djevojčice i događaji koji su uslijedili nakon prijave za seksualno uznemiravanje.

Kada je čuo ispovijest djevojčice, njen otac je ušao u žestoku raspravu s optuženim i pritom izvukao deblji kraj: Bosanac ga je više puta izudarao velikim drvenim štapom i nanio mu teške povrede.

Kada su bavarski policajci došli da ga uhapse Bosanac je predao policiji lažne dokumente. Priznao je da uzeo novi identitet kako bi izbjegao deportaciju u BiH.

Da bi dobio stalno prebivalište u Njemačkoj prije dvije godine upoznao je 15-godišnju djevojčicu od koje očekuje da mu postane supruga i tako osigura "papire" za ostanak...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije