Duraković: Vučić i ja smo iskazali hrabrost zagrljajem u Srebrenici

Fena
Duraković: Vučić i ja smo iskazali hrabrost zagrljajem u Srebrenici
/ Arhiv
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je u utorak navečer na panelu u okviru 'Fondacije Clinton' da su i premijer Srbije Aleksandar Vučić, dolaskom u Potočare, i on sam, pružanjem ruke Vučiću među 7.000 grobova, iskazali hrabrost.

"To je za njega lično bila teška odluka da dođe među 7.000 grobova i da kaže da mu je žao, i zato je hrabar čovjek i to ponavljam pred svima. A ni meni nije bilo lako da ga zagrlim među 7.000 grobova, ali sam to uradio, i zato sam i ja hrabar. Mnogi su me zbog toga kritikovali" rekao je Duraković na debati u New Yorku, prenosi Tanjug.

Ali, svi ljudi na Balkanu koji misle da postoji alternativa miru, ne znaju da ako želimo pomirenje i bolju budućnost onda se moramo rukovati i zagrliti, poručio je Duraković.

Dodao da je njegova vizija s dolaskom u Srebrenicu bila da promijeni budućnost.

"Umjesto priče o prošlosti o tome ko je koga i kako ubio, da promijenimo budućnost u narednih 100 godina. Premijer Vučić i ja imamo iste misli ," rekao je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije