Duesseldorf: Napadač sa sjekirom je s područja bivše Jugoslavije

Fena
Duesseldorf: Napadač sa sjekirom je s područja bivše Jugoslavije
EPA / Nakon napada
Osumnjičeni za napad sjekirom u kojemu je, prema novim informacijama, sedam osoba povrijeđeno u četvrtak na željezničkoj stanici u Duesseldorfu, na zapadu Njemačke, pati od "psihičkog poremećaja", saopćila je mjesna policija.

"Uhapšeni  osumnjičenik, koji je ranjen, ima 36 godina, dolazi s područja bivše Jugoslavije i očito pati od psihičkog poremećaja", saopćila je policija, prenosi Hina.

Sinoć su mediji javili da je na glavnoj željezničkoj stanici u Dusseldorfu  došlo do napada sjekirom u kojemu je povrijeđeno više osoba.

Napadač je nasumično nasrnuo sjekirom na ljude. Nakon krvoprolića, napadač je preko šina istrčao iz stanice i skočio s mosta kada se teško povrijedio. Tada je i uhapšen, a zbog povreda prebačen je u bolnicu.

Policija je pronašla sjekiru kojom je izveden napad, ali u početku nije bilo jasno da li je napadač djelovao sam ili je ima saučesnike. Zabunu je izazvao snimak sa sigurnosne kamere, na kojem se vidjela još jedna osoba kako bježi s mjesta zločina. Nakon preliminarne istrage, policija je potvrdila da je vjerovatno da je ranjavanje sjekirom djelo jednog čovjeka.

Motivi napada za sada nisu poznati.

"Nećemo koristiti riječi 'divljanje' ili 'terorizam'", rekao je glasnogovornik policije, javlja Reuters, dodajući da nije bilo ozbiljnih prijetnji od novih napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije