Aargau / Državljanin BiH uhapšen u Švicarskoj: Kada ćemo ovakvu vijest dočekati kod nas

07. 09. 2019. u 19:54:00 J. M.

Shares: 721

U subotu 7. septembra, u 13.43 sati, portal najtiražnikeg švicarskog dnevnog lista Blick objavio je vijest koja je stajala "visoko" na internet stranici.

"Pijani Bosanac jurio 158 km/h pored policijske kontrole", naslov je teksta koji opisuje događaj "neobičan" za švicarske prilike.

"Tokom kontrole brzine u Villmergenu, Kantonalna policija Aargaua zaustavila je 36-godišnjeg državljanina BiH koji je na cesti van naselja svoj automobil vozio brzinom od 158 km/h, na mjestu gdje je maksimalno dozvoljeno 80 km/h.

Kantonalna policija Aargau također je utvrdila da je Bosanac 'teško' pijan. Zatraženo je uzimanje uzorka krvi i urina", piše Blick.

To nije sve. Automobil je zaplijenjen, vozač iz BiH uhapšen, a državni tužilac okruga Muri-Bremgarten odmah je otvorio krivičnu istragu protiv njega, stoji u saopćenju Kantonalne policije Aargau.

Tako stvari funkcioniraju u Švicarskoj, dok u BiH skoro svakodnevno čitamo policijske izvještaje o "broju pijanih vozača otkrivenih za volanom u posljednja 24 sata", dok su naslovnice pune tragičnih vijesti o stradalim u saobraćaju…

blick_svi.jpg - undefined

Printscreen: blick

NEMA KOMENTARA