Dramatično iznad Tel Aviva: Pogledajte prinudno slijetanje teško oštećenog aviona

Radiosarajevo.ba
Dramatično iznad Tel Aviva: Pogledajte prinudno slijetanje teško oštećenog aviona
PrtScr / Boeing 737

Na izraelskom aerodromu Ben Gurion bilo je proglašeno najviše stanje pripravnosti dok se čekalo slijetanje aviona s teško oštećenim podvozjem.

U Boeingu 737 bugarskog prijevoznika Electra Air se nalazilo 152 putnika. Na aerodrom je došlo preko stotinu kola hitne pomoći, kao i vatrogasci, policija i sve ostale službe. Svi su bili u stanju pripravnosti sat vremena prije slijetanja.

Avion Boeing 737-400 krenuo je iz njemačkog Kölna za Ben Gurion, međunarodni aerodrom koji se nalazi 20-ak kilometara od Tel Aviva. Vrlo brzo nakon polijetanja eksplodirala mu je stražnja lijeva guma, a s obzirom na to da nije bilo nikakvih drugih problema piloti su odlučili nastaviti put do Ben Guriona. Pri ulasku u izraelski zračni prostor dočekala su ga dva vojna aviona F-16.

Avion je ispustio gorivo kako bi bio što lakši prilikom slijetanja, ali i kako bi mogućnost zapaljenja sveo na minimum.

Tačno u 15:25 (odnosno u 16:25 po lokalnom vremenu) avion je uspješno sletio, a izraelski mediji javljaju kako nitko od putnika i članova posade nije povrijeđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije